Loading...

Green Lake – minunea din Austria

Extern
byariestravel

  Parc pentru plimbarile in aer liber sau lac pentru scufundari?

 

 

  Green Lake, Grüner See (in limba germana) este un loc straniu de frumos din Austria, regiunea Styria. Vara este un lac de 10 metri adancime, iar iarna un parc perfect pentru plimbare.

 

  Green Lake sau Lacul Verde din Austria este o minune a naturii si una dintre cele mai mari atractii turistice din zona Muntilor Hochschwab.

 

  Lacul este un parc subacvatic, un fenomen natural unic in lume si impresioneaza prin culoarea de smarald. Acesta este jumatate de an parc, iar cealalta jumatate de an devine lac de munte.

 

  In lunile de iarna, zona este uscata, lacul are 1-2 metri adancime, oferind posibilitate turistilor sa faca drumetii montane.

 

  Atunci cand vremea se incalzeste, iar gheata si zapada incep sa se topeasca, parcul este inundat si devine accesibil doar scafandrilor. Primavara si vara apa ajunge pana la o adancime de 10 metri si capata culoarea verde datorita vegetatiei existente.

  Apa este foarte limpede, iar vizibilitatea este extraordinara.

 

  "Sub apa, am avut impresia ca inot intr-o lume magica, aaa de frumos a fost. Sa inot printre flori, iarba verde, stanci si copaci a fost ca si cum as fi trait un basm", a povestit un turist, citat de dailymail.co.uk.

  Flora nu este foarte variata din cauza fundului stancos al lacului, insa peisajul cu trunchi imensi de copaci si pajisti verzi este impresionant.

 

  Daca treceti prin aceasta zona nu trebuie sa ratati sa vizitati acest lac!

Cam atat pentru astazi. Speram ca ti-au placut locatiile sugerate de noi.

Daca ti-a placut articolul da-ne un share pe Facebook.